Byten & returer

Vi erbjuder alltid 14 dagars öppet köp när du handlar i vår nätbutik. Nedanför kan du läsa om hur du går tillväga för att byta eller lämna tillbaka något du köpt hos oss.

Ångerrätt

När du köper en vara på distans via vår nätbutik har du enligt distansavtalslagen en ångerrätt som ger dig möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Det innebär att du måste anmäla till oss på kundtjänst att du vill göra en retur inom 14 dagar efter att du hämtat ut din vara. Om din retur är godkänd skickar vi dig en returfraktsedel via e-post till dig. Skriv ut vår returblankett fyll i och bifoga den med din retur för en snabbare hantering. Returfraktsedeln sätter du på din retur och därefter lämnar du in den till ditt PostNord-ombud. Efter att vi mottagit returen återbetalar vi beloppet minus beloppet för returfrakten inom 30 dagar, men oftast går det betydligt fortare än så. Ångerfristen börjar löpa från den dag varan hämtades ut.

Vid paketerbjudanden – som till exempel köp 3, betala för 2 – gäller öppet köp endast på hela erbjudandet. Det går inte att returnera en enskild artikel ur ett paketerbjudande.

Du har rätt att öppna och kontrollera varan. Om det skett en värdeminskning vid öppnandet och kontrollen av varan kommer vi dra av motsvarande belopp när vi återbetalar din beställning. Vi rekommenderar att den förpackas väl, tillsammans med originalförpackning och emballage samt eventuella tillbehör (som t.ex. fjärr, bruksanvisning, batteri, osv).

För att underlätta hanteringen vid åberopande av ångerrätt så rekommenderar vi att du bifogar kvitto, faktura eller liknande inköpsbevis tillsammans med din retur. Använd alltid vår returfraktsedel från Postnord som möjliggör spårning eftersom det är du som står för risken samt kostnaden för returfrakten.

Vid återbetalning rekommenderar vi att du anger bank och bankkontonummer (inkl. clearingnummer), postgirokonto eller personkonto, för att undvika eventuella avikostnader eller liknande.

Dokument

-> Klicka här för att ladda ner vår returblankett [PDF]
Fyll alltid i och bifoga denna blankett med din retur.