0 artiklar, 0 kr
 
   
 
      START NYHETER NYHETSBREV OM OSS KUNDTJÄNST VILLKOR
HEMELEKTRONIK
DATA
JAKT
FISKE
VITVAROR
KAMPANJER
Fredag 9 november kl 08:44
Intropris går samman med Nord

Genom en affär där Intropris AB förvärvar samtliga aktier i Nord Nordic Retail & Distribution AB (orgnr. 556536-3982) bildas en ny bolagsgrupp med omfattande verksamhet på flera orter i Sverige.

Nord Nordic Retail & Distribution AB går tillsammans med sina tre rörelsedrivande helägda dotterbolag, Idéfix Tekoprodukter Aktiebolag, Danholmen Active Outfit AB och Cazadero Mediaproduktion AB (www.jaktlust.com), in som underkoncern i den nya gruppens moderbolag Intropris AB.

Bakgrund och noteringsprocess.
Intropris och Nord har tidigare, var för sig, haft som målsättning att bli listade bolag. Under den period förhandlingarna pågått har parterna valt att göra uppehåll i sina respektive noteringsprocesser. Efter att avtal träffats återupptas nu detta arbete gemensamt.

Notering för den nya bolagsgruppen planeras tillsammans med en kapitalanskaffning att genomföras under Q1 2019. För att säkerhetsställa att bolaget lyckas nå den finansiella styrka som behövs för att på ett framgångsrikt sätt utveckla gruppens verksamhet, har ett garantiåtagande för den planerade nyemissionen upprättats av en grupp huvudägare.

Parterna kallar inom kort till extra bolagstämmor på sina respektive hemsidor samt genom annonser i Post och inrikes tidningar för att verkställa det som nu avtalats. Formellt väntas sammanslagning av bolagen vara fullt genomförd innan december månads utgång, varefter ett intensivt arbete med att organisera bolagens olika verksamheter tar vid.

“Sammanslagningen kommer redan från första tillträdesdag att ge positiva effekter på den dagliga verksamheten.” kommenterar Intropris VD, Per Östling.

Organisation
Bolagsgruppen har efter sammanslagningen ett femtiotal anställda på åtta arbetsplatser med Gävle längst i norr och Ronneby i söder. I samband med samgåendet förväntas förändringar i såväl styrelser som ledning. Nords nyligen tillträdde VD, Martin Berling, är tänkt att också axla rollen som VD för hela den nya bolagsgruppen.

Den nya konstellationen kommer kortfattat att innefatta:

• Åtta butiker
• Ca 50 anställda.
• Ny ledning.
• Ny Styrelse.
• Egen produktutveckling via ITAB och Racerback.
• Flera moderna webbshoppar.
• Ett omfattande sortiment inom segmenten jakt, fiske och uteliv.
• Ca 5500 aktieägare.
Mer information att vänta i samband med tillträdesdagen den 11e december.

Bolagsbeskrivning

Intropris AB - 556536-3982
Intropris bildades 2006 som en renodlad e-handelsverksamhet med ett brett sortiment av konsumentartiklar. Sedan dess har verksamheten renodlats och utvecklats till att i huvudsak omfatta produkter för jakt, fiske och uteliv, vilka saluförs i sex fysiska butiker samt genom e-handel.

Itab - 556205-6969
Grundades i Surahammar 1980 av entreprenören Gunnar Lundblad, redan då med distanshandel som affärsmodell (postorder). Verksamheten har sin grund i att utveckla och tillverka prisvärda kläder, skor och accessoarer av hög kvalitet för jobb och fritid, allt anpassat för nordiska förhållanden. Ännu idag utgör anläggningen i Surahammar basen för bolagets verksamhet, här sker produktutvecklingen, och här finns den butik som genom åren utvecklats till en verklig shoppingdestination.

Active Outfit AB - 556863-2896
Grundades 2011 och har sedan starten varit en snabbväxande e-handelsaktör med fokus på utrustning för jakt, fiske och friluftsliv. Bolaget har en unik inköpsmodell, ett mycket brett sortiment och hög kompetens inom digital marknadsföring.
Fredag 8 februari kl 14:02
20% rabatt i helgen!

Torsdag 27 december kl 16:24
MELLANDAGSREA*

Tisdag 20 november kl 08:45
40% rabatt på nästan hela* hemsidan

Fredag 9 november kl 08:44
Intropris går samman med NordSnabba leveranser
Ruskigt prisvärt
Sedan 2005

` © copyright intropris.se 2005-2020 Sitemap

Läs våra recensioner